Kinderdijk & Alblaserdam, Molenstraat en West Kinderdijk

Opdrachtgever:

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Uitvoeringsperiode:

Q4 2019 / 2020

Contractvorm:

EMVI

In samenwerking met Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid, Tritium en de bewoners is Verheij Milieu werkzaamheden aan het uitvoeren in Kinderdijk en Alblasserdam. Een langlopend project dat van eind 2019 tot eind 2020 zal duren. 

Met het Unesco Werelderfgoed ‘Molens van Kinderdijk’ op de achtergrond is Verheij Milieu achtertuinen aan het saneren. In het gebied ‘Molenstraat te Kinderdijk’ en ‘West-Kinderdijk te Alblasserdam’ is de grond in de tuinen onderzocht op vervuilingen. Deze tuinen zijn verontreinigd met zware metalen door verzinkerijen die in het verleden langs het water stonden. Per tuin wordt een plan van aanpak geschreven. De werkzaamheden lopen uiteen van het ontgraven en verwijderen van de verontreiniging tot het ophogen van de tuin met een ‘leeflaag’ van schone grond.

Na de werkzaamheden worden de tuinen weer netjes ingericht. Deze bodemsaneringen komen tot stand door de samenwerking tussen Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), Tritium Advies, bewoners en Verheij Milieu.

Een project met heel veel uitdagingen. Door maatwerk te bieden en uit te voeren is dit weer een mooi project voor Verheij Milieu!